Ryanair ber om ursäkt

Tyckte att regeringen borde sätta in plan för att flyga hem bombdrabbade svenskar.


Nu ber flygbolaget Ryanairs vd Michael O'Leary om ursäkt för Sverigechefen Erik Elmsäters utlåtande angående terroristbomben på Mallorca i slutet på förra veckan.

– Jag vill be om ursäkt för Elmsäters uttalande som var felaktigt, säger O'Leary i ett pressmeddelande från flygbolaget.

Det var när terroristorganisationen ETA sprängde en bilbomb på paradisön Mallorca som hundratals turister hamnade mitt i ett bombdrama. Ryanair ställde in alla flygningar till och från ön och flera svenskar blev strandsatta.

I ett uttalande till Nyheter24 sade flygbolagets Sverigechef Erik Elmsäter att regeringen borde ha satt in plan för att undsätta de utsatta svenskarna.

– Regeringen har ju regeringsplan så om de inte används vore det en bra idé att skicka dit dem, sa Elmsäter men påfundet mötte skarp kritik från flera håll, däribland Utrikesdepartementets presschef Anders Jörle.

– Det är flygbolagets ansvar och regeringen har inga planer på att sätta in flygplan. Det är deras skyldighet att de här resernärerna kommer hem lyckligt, förklarade Jörle för Nyheter24.

”Vid inställda flyg - även de som orsakas av händelser som står utanför Ryanairs kontroll - är det Ryanairs ansvar att boka om passagerarna på bästa sätt med minsta möjliga dröjsmål" löd pressmeddelandet.

Nyheter24 har sökt Elmsäter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!