"Hon ska dö"

En enda kyss kan ha lett till Therese Johansson Rojos död.


STOCKHOLM. Motivbilden bakom mordet på 15-åriga Therese Johansson Rojo i början av juni klarnar nu alltmer. Det de tonåriga förövarna som åtalas för mordet har uppgett i polisförhör vittnar om ett svartsjukedrama som gått över styr. Mycket tyder också på att den åtalade flickan var ursinnig över Thereses popularitet.

– Therese var hennes största fiende. Förut var hon populärast i skolan och hade många vänner. Nu var det Therese som var snyggast, säger en vän i förhören.

När det kom fram att pojkvännen hade kysst Therese på en fest i början av maj rann bägaren slutligen över. Efter att hon fått kännedom om intimiterna som pojkvännen varit inblandad i sprang hon fram till honom i skolan och skallade sönder en av hans tänder.

– Hon ville förödmjuka mig genom att bråka med mig inför alla andra, har pojken sagt i förhör.

Någon vecka senare återförenades paret och mordplanerna började ta form. Återföreningen ska ha varit på villkor att pojkvännen lovade att döda Therese. I ett sms skrev hon "Jag klarar inte av att sitta bredvid henne här typ tre säten bort från henne på t-banan, hon ska dö".

På kvällen skickar pojkvännen ett svar för att visa att han tänker lyda hennes önskan "Jag vet precis hur jag ska göra, jag ska be henne hitta min vodka//sen ska jag säga att jag har ont i ryggen och då tar jag fram den och då kommer det att vara perfekt läge när hon är nerböjd. Är fett taggad".

Den 16-årige pojken har den senaste tiden fört samtal med sin konfirmationspräst och är i dag mycket ångerfull.

– Han har svårt att förstå att det kunde bli så här. Hade inte relationen mellan honom och flickan funnits hade detta inte hänt, säger hans advokat Claes Borgström till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!