Polis sköt sönder däck i biljakt

En polisman avlossade ett skott och sköt sönder ett däck i en biljakt. (TT)


En polisman avlossade ett skott och sköt sönder ett däck på en flyende bil i en biljakt mellan Mjölby och Boxholm vid 14-tiden på torsdagen. Bilen skulle stoppas i en vanlig rutinkontroll på riksväg 32 när föraren i stället för att stanna valde att gasa.

Flera polisbilar tog upp jakten som fortsatte in i det lilla samhället Strålsnäs. Där kände sig poliserna av någon anledning så trängda att en polis avlossade ett skott mot den jagade bilen. Skottet tog i däcket, bilen stannade, men mannen som satt i bilen hann fly innan poliserna kom dit. Vid 17-tiden var han fortfarande på fri fot. Ingen person skadades.

– Det är mycket ovanligt att poliser tvingas avlossa skott. Nu ska vi göra en teknisk undersökning av den beslagtagna bilen som var anmäld stulen samt av skottet, säger Anders Månsson, ledningsbefäl på polisen i Östergötland.

Två polisbilar bärgades dessutom av okänd anledning från platsen med mindre skador.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tre knivskadade i Skellefteå

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.

Tillväxtmål på fem procent för Kina

1 timme sedan
Kina siktar på en tillväxt på omkring fem procent för 2024, meddelar regimen vid årets nationella folkkongress som inleddes på tisdagen.

FN: Fångna Gazabor traumatiserade

2 timmar sedan
Många av de Gazabor som återvänder efter att ha frihetsberövats av israeliska styrkor har traumatiserats, uppger Philippe Lazzarini, chef för FN:s flyktingorgan Unwra på måndagen.