Kungahuset bekräftar förlovningen

Nu bekräftas uppgifterna om Madeleines förlovning i helgen.


Under gårdagen kom uppgifter om att prinssesan Madeleine förlovade sig med sin sin pojkvän , Jonas Bergström, i helgen. I dag bekräftade kungahuset förlovningen mellan paret.

"Efter att H.M. Konungen givit sitt samtycke till att Prinsessan Madeleine ingår äktenskap med Jonas Bergström har H.M. Konungen i enlighet med grundlagens bestämmelser inhämtat regeringens samtycke", skriver kungahuset på sin sajt.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström blev tillsammans hösten 2002 då de träffades genom gemensamma bekanta på en fest. Jonas arbetar nu på advokatfirman Vinge i centrala Stockholm. Han uppges ha en mycket god relation till kungen som omedelbart ska ha givit sitt godkännande.

Paret lever officiellt på skilda håll men har i själva verket varit sambos en längre tid. Var paret ska bosätta sig efter bröllopet är fortfarande oklart. Något datum för bröllopet har heller inte bestämts.

En presskonferens kommer, vid 16.00, att hållas på Solliden slott på Öland där kungafamiljen för tillfället befinner sig.

– Då får de unga tu berätta om den glada händelsen, säger Nina Eldh, hovets presschef, till Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!