Svensk lyxbåt tog Madeleine

- 08/08/2009, 08:46 -

Sökandet efter Madeleine McCann fortsätter.

LONDON. Sökandet efter den försvunna brittiska flickan Madeleine McCann fortsätter. Den portugisiska polisen letar nu efter en svensk lyxbåt av modell Bayliner.

Den svenska båten ska ha lämnat hamnen i Portimao bara några timmar efter att treåriga Madeleine McCann försvann från familjens hotellrum i Praia da Luz. Orsaken till att båten intresserar polisen är att den är den enda av sex båtar som lämnade samma hamn den dagen som inte har kunnat spåras av den portugisiska polisen, säger en källa till Daily Express.

I Sverige måste alla båtar med en längd över 12 meter registreras av Sjöfartsverket. Men efter en kontroll med myndigheten har båten inte stått att finna.

För bara några dagar sedan gick polisen också ut med en fantombild av en kvinna som man misstänker är inblandad i försvinnandet. Kvinnan befann sig i Barcelona tre dagar efter försvinnandet där hon ska ha frågat en man om han var där "för att leverera hennes nya dotter". Polisen har mottagit en stor mängd tips efter att bilden har visats.

– Hundratals samtal har kommit in, främst från Australien, säger familjens talesperson Clarence Mitchell till Daily Express.

Skrivet av: