Våldtäktspappa kan få långt straff

Enligt åklagaren Sune Johansson kan mannen få ett långt straff.


VÄNERSBORG. Den 40-årige mannen från Vänersborgstrakten har åtalats för ett hundratal våldtäkter på sin dotter, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Övergreppen ska ha pågått sedan flickan var tolv år.

De sexuella övergreppen började enligt åtalet under hösten 2004. De första två åren var det inte fullbordade våldtäkter, utan övergreppen har klassats som grovt sexuellt utnyttjande av underårig, alternativt grov våldtäkt mot barn-

Enligt åtalet gick pappans övergrepp in i en ny fas när dotter var i 14-årsåldern. Då började de fullbordade våldtäkterna som sammanlagt inträffade vid ett hundratal tillfällen under två år.

Pappan blev avslöjad när dottern berättade om övergreppen i skolan. Mannen häktades och nekade till en början. Men efter förhör har han erkänt.

– Brotten har ett mycket högt straffvärde, säger åklagare Sune Johansson, enligt GT.

Mannen riskerar nu att få ett fängelsestraff på 14 år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.