Facebook vill rädda Majlo

Amstaffen Majlo är olaglig i Norge och riskerar avlivning.


23 470 personer har hittills gått med i norska stödgruppen Rädda Amstaffen MajloFacebook. Hunden riskerar att avlivas efterom den är olaglig i landet.

Det svenska paret Monia Johansson och Daniel Wolak flyttade tillsammans till Klæbu i mellersta Norge. Med sig hade de sin hund, Amstaffen Majlo.

Men att Majlo följde med fick de bittert ångra. För ett halvår sedan omhändertog polisen deras hund och sedan dess ha de inte sett honom.

– Polisen säger att vi måste betala 4000 kronor för att få träffa Majlo. De säger att det är för transportkostnader. Vi har sagt att vi kan åka till honom i stället, men det får vi inte, berättar Monia för Expressen.

Nu har ärendet blivit en rättsak och paret har satt sig in i lagen för hundar i Norge. Domen kan i värsta fall bli avlivning trots att Majlo aldrig har angripit någon.

– Vi har haft honom i två och ett halvt år och han har aldrig attackerat någon. Majlo betedde sig väldigt bra, runt vår nyfödde son Casper, under den korta stund som de hann ses. Majlo förtjänar att få leva, säger Monia .

Rättegången hölls under dagen och om en vecka väntas beslutet om Majlos vidare öde komma.

– Åklagaren gick på linjen med att det är förbud att ha Amstaff i Norge, de hade inte så mycket annat att gå på. Men allt vi vill är att ta med honom tillbaka till Sverige, säger Monia till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!