Vägrade kravalla - hunden mördades

- 18/03/2009, 19:45 -

"Nu har jag dödat hunden. Nästa gång är det din tur."

Det var den 18 december förra året, mitt under de värsta kravallerna i Rosengård, som den 28-åriga mannen var ute och rastade sin hund tillsammans med några vänner.

Sällskapet mötte ett gäng unga män som krävde att de skulle delta i upploppen. Vägrade de skulle gänget våldta 28-åringens fru och döda honom. Under den hotfulla diskussion som följde riktade en av männen en skarpladdad pistol mot hans huvud.

Hunden, som var av rasen amstaff, reagerade med att göra utfall mot pistolmannen som då avlossade ett skott som träffade den i nacken. Hunden avled på plats.

– Nu har jag dödat hunden. Nästa gång är det din tur, sa den 21-åriga mannen som ska ha skjutit och försvann därifrån, uppger Sydsvenskan.

Men gänget kom tillbaka. De krävde hundens kropp av 28-åringen och slängde den i en container som de tände på.

Tiden efter led 28-åringen svårt av ångest och mardrömmar.

Flera personer har suttit häktade för dådet men när åtalet i dag lämnades in var bara den 21-åriga man som ska ha skjutit hunden åtalad. 21-åringen nekar och menar att 28-åringen har hetsat sin hund mot gänget och att en av dem då hämtat en pistol och skjutit den. Men vem det var som avlossade skottet säger han sig inte ha sett.

Rättegången inleds på tisdag.

Skrivet av: