Torsdag 21 Okt
Stockholm

I dag inleds Tito Beltráns rättegång

Står talad för att ha hotat en fånge på fängelset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Det är en klar risk att hans fängelsetid förlängs, säger Jerzy Sarnecki, kriminolog, till Expressen.

Efter enorm massmedial uppmärksamhet dömdes den berömde operasångaren Tito Beltrán i oktober 2008 av hovrätten till två år och sex månaders fängelse för bland annat våldtäkt och sexuellt utnyttjande mot en 18-årig kvinna 1999.

Beltráns tid i fängelse efter domen har kantats av konflikter. Operasångaren gjorde nyligen en JO-anmälan mot Skogomeanstalten, dit han flyttades i mitten av juni, för att slippa arbete inom tvätteriet.

Beltrán har öppet beskrivit fängelset som ett "arbetsläger".

I dag måndag ställs den våldtäktsdömde Beltrán åter inför rätta. Den här gången för olaga hot. Beltrán anklagas för att ha mordhotat och vält ett bord över en annan fånge inne på Salbergaanstalten i Sala (se bildspel ovan och videoklipp nedan), där han satt innan han förflyttades.

I dag möts de två åter i rätten där Tito Beltrán står åtalad för olaga hot. Enligt kriminologen Jerzy Sarnecki var det ingen överraskande incident:

– Beltran har kommit från att vara en firad och ansedd person till en oerhört främmande värld med oskrivna regler som man måste följa.

Vilket straff operasångaren får beror mycket på hur stor risk det var att han skulle verkställa hotet, förklarar Jerzy Sarnecki avslutningsvis för Expressen.

Här hamnar Tito Beltrán i nytt blåsväder då han välter ett bord över en medfånge.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela