Åtalas för våldtäktsförsök på 8-åring

Åklagaren: Han höll för flickans mun och försökte våldta henne.


Den 12 juli i år överfölls en 8-årig flicka utanför Trollhättan. Sperma på flickans klänning kunde bindas till en 18-åring som nu åtalas för försök till grov våldtäkt mot barn.

När flickan kom springande till föräldrarna efter övergreppet hade hon inga underbyxor och var svårt skadad. Därför trodde man i inledningsskedet att det handlade om ett mordförsök.

Men åklagaren menar i dag att 18-åringen inte försökt ta livet av flickan.

– Han har hållit fast henne över munnen för att hon inte skulle skrika på hjälp, så länge att hon tappade andan, säger kammaråklagare Per-Åke Kvarnström till GP.

18-åringen nekar till brott. Han menar att flickan kan ha fått sperman på sig eftersom han masturberat i buskagen där hon sprungit omkring.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.