Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rullstolsburen kvinna misshandlad

Nyheter | 29/10/2008 20:15

En 33-årig man har blivit dömd för att ha misshandlat sin rullstolsburne sambo.

KRISTIANSTAD. Den 33-årige mannen tippade sambon ur rullstolen, drog henne i håret, slog henne i ansiktet och drog i brösten, uppger Skånskan.se.

Det var under en nästan två månader lång period i slutet av sommaren- början av hösten som 33-åringen vid upprepade tillfällen misshandlade sin rullstolsburne sambo.

– Det ska särskilt beaktas att det rör sig om en handikappad målsägande som till stor del varit beroende av mannen i det dagliga livet, samt att det rör sig om en icke bagatellartad misshandel under en inte obetydlig tidsrymd, skriver tingsrätten i domen, uppger Skånskan.se.

33-åringen nekade till anklagelserna men dömdes av Kristianstads tingsrätt till 8 månaders fängelse och att betala 57 000 i skadestånd till kvinnan.

– Hennes berättelse präglas av ett stort mått återhållsamhet. Hennes berättelse innehåller inte bara detaljerad beskrivning av vad hon utsatts för, utan även en detaljerad kringbeskrivning, skriver tingsrätten, uppger Skånskan.se.

Skrivet av: