Onsdag 16 Jun
Stockholm

Sd hotar moskébyggare med uteslutning

Partistyrelsen inleder uteslutningsärende mot sverigedemokraten Jan Hansveden i Landskrona.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LANDSKRONA. Den sverigedemokratiske moskébyggaren Jan Hansveden riskerar uteslutning ur partiet. I helgen beslutade partistyrelsen att inleda ett uteslutningsärende efter förslag från partiets verkställande utskott.

– Partistyrelsen beslutade att öppna ett uteslutningsärende mot Hansveden, säger Mattias Karlsson, presschef och styrelseledamot för sverigedemokraterna, till Helsingborgs Dagblad.

För en månad sedan ansökte Hansveden om ett förhandsbesked för ett moskébygge på en fastighet som han äger i centrala Landskrona. På samma gång är han aktiv i mångkulturkritiska sverigedemokraterna med uppdrag i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och vuxennämnden.

– Det är oförenligt att vara förtroendevald för sd och samtidigt verka för uppförandet av fullskaliga moskéer, säger Karlsson till Helsingborgs Dagblad.

Innan ett beslut om uteslutning tas kommer Hansveden att få yttra sig inför partistyrelsen. Karlsson bedömer att frågan är avgjord i slutet av oktober.

– Om de har några frågor så är de hjärtligt välkomna, de kommer att få ett ärligt svar. Jag kan väl förstå att de är lite oroliga men å andra sidan, om de talar med mig så kommer de att bli lugna igen, säger Jan Hansveden till Helsingborgs Dagblad.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela