Papperslös kan bli Trissmiljonär och utvisas

Utvisningshotad eritreansk man kan skrapa sig till miljonerna.


En 27-årig eritreansk man, som hotas av utvisning, kan bli miljonär på Triss i helgen när han ska skrapa i TV4:s Nyhetsmorgon. Svenska myndigheter har redan beslutat att han ska utvisas.

– Klart jag är nervös, säger 27-åringen till Metro.

Han har levt flera år i Sverige som papperslös och har inte fått svenskt uppehållstillstånd trots åtskilliga försök. För tre år sedan kom det slutgiltiga utvisningsbeslutet, men på grund av flera verkställighetsproblem med Eritrea lever han i Sverige.

Trots att han vistas i landet illegalt kommer han att framträda i teve.

– Jag gömmer mig inte för några myndigheter som vet att jag existerar eftersom jag har anmälningsplikt jag också fullföljer. Men före teveframträdandet känns det bäst att vara anonym, säger 27-åringen, som bor i Stockholm, till Metro.

Han är minst garanterad 1,2 miljoner kronor.

– Jag hoppas förstås på en vändning i min kamp för uppehållstillståndet. I så fall tänker jag lägga pengarna på naprapatstudier, säger han till Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.