Varghanne dödade 23 lamm

Ett av de största vargangreppen på väldigt länge.


23 damm låg livlösa i hagen när ägaren på morgonen skulle inspektera sina får. En varg misstänks ligga bakom den tragiska händelsen på Toarps säter utanför Gällstad.

Länsstyrelsens rovdjursexpert och besiktningsman har undersökt fåren och dragit slutsatsen att det med största sannolikhet är en varg som dödad dem. Och i så fall kan det röra sig om en ung varghanne som söker en partner eller försöker etablera sig i ett nytt område, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

Andra djurägare rekommenderas att hålla extra uppsyn på sina djur under de närmaste dagarna med anledning av det som har hänt. Det finns en risk att vargen kan återvänta till trakten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.