Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sahlin petar Inger Segelström

Nyheter | 01/11/2008 15:17

EU-toppen lämnas helt utan arbetsuppgifter. Sahlin fortsätter att rensa.

Pär Nuder, Marita Ulvskog och Jan Larsson. Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin fortsätter att rensa i partitoppen. Senast i raden är EU-parlamentarikern Inger Segelström som får gå efter fem år. Flera källor uppger att Sahlin har varit drivande i processen att få bort henne.

– Mona sa i går att Segelström ska få nya arbetsuppgifter här hemma. Men det är givetvis så att hon nu är helt borta från alla viktiga uppdrag, säger en uppgiftslämnare inom socialdemokraterna till Politikerbloggen.

Sahlin valde dock att tona ned det hela under gårdagens presskonferens.

– Inger Segelström petas inte. Hon har suttit i fem år och har gjort ett fantastiskt jobb. Inger går vidare till andra uppgifter i partiet, sa Sahlin.

En källa inom partiet menar däremot att det är helt fel. Under en längre tid har Segelströms roll diskuterats.

– Det har varit en diskussion om Segelströms framtid ett bra tag. Många tycker att hon gjort ett dåligt jobb i Bryssel — och en av dem har varit Sahlin. Det var liksom upplagt för att peta henne — utan att erbjuda henne något nytt här hemma, säger en källa inom socialdemokraterna.

Inger Segelström valde själv att hålla en låg profil under gårdagens presskonferens. Hon har tidigare varit tydlig med att hon gärna skulle ha fortsatt i fem år till i EU-parlamentet, skriver Politikerbloggen.

Skrivet av: