Dolph Lundgren till politiken

Nu vill han bli partiledare och en svensk Arnold Schwarzenegger.


Hustrun Anette Qviberg tror att han skulle kunna bli en bra statsminister. Och Dolph Lundgren försakar inte direkt idén. Familjen är sugen på att flytta hem till Sverige, och då kan en politisk karriär bli fullt möjlig. "Det är ett alternativ", säger Lundgren.

Han tycks ha en garanterad röst i alla fall.

– Jag har fått en annan syn på hemlandet efter mina resor. Tanken slog mig nog när min fru sa att jag skulle bli en bra statsminister, säger Dolph Lundgren och skrattar.

Han har inspirerats av Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger och kan tänka sig en liknande resa: från actionhjälte till politikerproffs.

– Men det är inte så enkelt i verkliga livet, inte så enkelt som på film. Det hela började som ett skämt, men ju mer jag har tänkt på det så tycker jag att Sverige skulle kunna bli ännu bättre än vad det redan är, säger han till Expressen.

Han tror inte att han hinner engagera sig inför valrörelsen 2010. Något som är klart är att miljöfrågan står högst upp på hans agenda.

– Miljön är viktig, och den kommer att bli viktigare och viktigare. Den globala uppvärmningen går snabbare än vad man tror, säger Lundgren.

Lena Smedsaas, politisk reporter på TV4, tror dock att Dolph Lundgren kan få det tufft med en politisk karriär:

"Det svenska partisystemet välkomnar inte direkt människor som kommer från världen utanför och vill ha framträdande positioner. Här ska man helst ha varit med i ungdomsförbundet, kokat kaffe och delat ut flygblad. Är du beredd att göra det Dolph?"

Se Dolph Lundgren medverka i SVT:s "Robins" från oktober nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

1 timme sedan

Carina Burman får Bonnier-stipendium

1 timme sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

2 timmar sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

2 timmar sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

3 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

idag 05:04
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.