Onsdag 12 Maj
Stockholm

"Ilmar är skitförbannad"

Malmös starke man, kommunalrådet Ilmar Reepalu, har utsatts för nätbedrägeri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Rikskända kommunalrådet Ilmar Reepalu, Malmöpolitikens "största baddare", som Sydsvenskan kallar honom, har utsatts för nätbedrägeri - så kallad phishing. Och nu är han heligt förbannad.

– De ska få sina fiskar varma, säger hans stabchef Julia Janiec.

Bedrägeriet uppdagades när Reepalu fick ett sms som upplyste om att han registrerats för en prenumeration hos företaget Isabel Arcade - mot sin egen vilja.

Julia Janiec har lämnat över ärendet till polisen och säger att de tänker kräva tillbaka "varenda krona av skattebetalarnas pengar som de tillskansat sig".

– Ilmar är skitförbannad. De eller någon som vill att han ska ha besvär har phishat hans mobilnummer. De är milt sagt oseriösa, säger Janiec till Sydsvenskan.

Nu tvingas Ilmar Reepalu betala trettio kronor i månaden till Isabel Arcade. För spel som han aldrig beställt.

Och Reepalu är inte ensam. Enligt Konsumentverket söker fler än någonsin hjälp mot liknande blåsningar. Isabels Arcade är ett av sex företag som fått flest anmälningar på sig i fall som rör phishingbedrägerier.

Det oseriösa företaget har ett avtal med Ericssonbolag med vars hjälp de sköter betalningar via sms.

– Vi försöker kontakta Isabels Arcade via Ericsson IPX, men det är allt annat än lätt. Om det är svårt för mig, tänk dig då hur det är för en sjuttonåring, säger Julia Janiec till Sydsvenskan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela