Onsdag 27 Okt
Stockholm

AktieTorget utesluter GGF från handeln

Diciplinkommittén: GGF ger ett systematiskt intryck av bristande ansvarstagande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Aktietorgets disciplinkommitté går hårt ut mot Gaming Factory X AB, GGF, varför Aktietorget nu bestämt sig för att utesluta GGF från sin aktiehandel. Uteslutningen är ett hårt slag mot GGF och Pirate Bay-affären väntas nu spricka.

– Diciplinkommittén har rekommenderat oss att slänga ut bolaget. Nu finns inga förutsättningar att bolaget ska komma tillbaks för handel. I alla fall inte hos oss, säger Peter Gönczi, som är ansvarig för marknadsövervakning på Aktietorget, till Nyheter24.

Disciplinkommittén anser att GGF:s brustit i sitt sätt att säkerställa att informationen varit korrekt, relevant och tillförlitlig.

"De angivna överträdelserna har varit allvarliga. De ger ett systematiskt intryck av bristande ansvarstagande och av en närmast lättvindig och aningslös inställning till bland annat informationsreglerna", skriver diciplinkommittén i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Mot bakgrund av detta, och då kommittén ifrågasätter bolagets förmåga att informera på ett korrekt sätt, finner disciplinkommittén vid en samlad bedömning att bolaget bör uteslutas från handeln."

Beslutet gäller med omedelbar verkan.

Hans Pandeya, vd för Global Gaming Factory, menar dock - trots uteslutningen från Aktietorget - att köpet av Pirate Bay kan genomföras.

– Det här påverkar inte köpet alls, beslutet är bara konstigt, säger han till SvD.

Köpet handlar i slutändan att hitta finansiering. Vilket kan bli svårare utan aktiehandel menar Aktietorgets vice vd.

– Vi har ingen uppfattning om affären med Pirate Bay. Affären som sådan kräver ingen aktiehandel, däremot kan det bli lättare att få fram pengar och göra affären om man har handel i aktier. Detta är ju en fråga om deras bolag kan få fram pengar ändå, säger Peter Gönczi till Nyheter24.

Kan inte GGF ansluta sin handel till någon annan aktiebörs?

– Rent teoretiskt kan de vända sig till någon av de två andra operatörerna och fråga om de kan få ha sin handel hos dem. Men jag tror att de kommer att läsa diciplinkommitténs utlåtande innan de svarar ja, säger Peter Gönczi till Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela