AktieTorget utesluter GGF från handeln

Diciplinkommittén: GGF ger ett systematiskt intryck av bristande ansvarstagande.


Aktietorgets disciplinkommitté går hårt ut mot Gaming Factory X AB, GGF, varför Aktietorget nu bestämt sig för att utesluta GGF från sin aktiehandel. Uteslutningen är ett hårt slag mot GGF och Pirate Bay-affären väntas nu spricka.

– Diciplinkommittén har rekommenderat oss att slänga ut bolaget. Nu finns inga förutsättningar att bolaget ska komma tillbaks för handel. I alla fall inte hos oss, säger Peter Gönczi, som är ansvarig för marknadsövervakning på Aktietorget, till Nyheter24.

Disciplinkommittén anser att GGF:s brustit i sitt sätt att säkerställa att informationen varit korrekt, relevant och tillförlitlig.

"De angivna överträdelserna har varit allvarliga. De ger ett systematiskt intryck av bristande ansvarstagande och av en närmast lättvindig och aningslös inställning till bland annat informationsreglerna", skriver diciplinkommittén i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Mot bakgrund av detta, och då kommittén ifrågasätter bolagets förmåga att informera på ett korrekt sätt, finner disciplinkommittén vid en samlad bedömning att bolaget bör uteslutas från handeln."

Beslutet gäller med omedelbar verkan.

Hans Pandeya, vd för Global Gaming Factory, menar dock - trots uteslutningen från Aktietorget - att köpet av Pirate Bay kan genomföras.

– Det här påverkar inte köpet alls, beslutet är bara konstigt, säger han till SvD.

Köpet handlar i slutändan att hitta finansiering. Vilket kan bli svårare utan aktiehandel menar Aktietorgets vice vd.

– Vi har ingen uppfattning om affären med Pirate Bay. Affären som sådan kräver ingen aktiehandel, däremot kan det bli lättare att få fram pengar och göra affären om man har handel i aktier. Detta är ju en fråga om deras bolag kan få fram pengar ändå, säger Peter Gönczi till Nyheter24.

Kan inte GGF ansluta sin handel till någon annan aktiebörs?

– Rent teoretiskt kan de vända sig till någon av de två andra operatörerna och fråga om de kan få ha sin handel hos dem. Men jag tror att de kommer att läsa diciplinkommitténs utlåtande innan de svarar ja, säger Peter Gönczi till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras efter bombhot

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.