Torsdag 24 Jun
Stockholm

Pandeya slåss för sin trovärdighet

Global Gaming Factory X står fast vid att Napsters grundare lade ett informellt bud.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hans Pandeya, vd på Global Gaming Factory X, GGF, slåss för sin trovärdighet. Bolagets aktie har varit handelsstoppad i flera dagar och disciplinnämnden granskar ärendet närmare.

Strax innan torsdag lunch, och före den extrainsatta bolagsstämman, försökte Pandeya slå hål på uppgifterna om att Napstergrundaren John Fanning inte lade ett bud på The Pirate Bay.

Klockan 11.38 skickade Pandeya ut ett pressmeddelande och uppgav att "Napstergrundares informella bud har bekräftats - falsk anklagelse mot GGF avslöjad av betydelsefull person".

Det var ett försvar till ett pressmeddelande från den 31 juli i år där han menade att Fanning via rådgivaren Wayne Rosso lämnat ett informellt bud på The Pirate Bay värt 10 miljoner dollar. Både Fanning och Rosso har i efterhand tagit avstånd ifrån de uppgifterna.

Men Pandeya körde vidare på sin linje. Vidare skriver GGF i pressmeddelandet: "det informella bud och samtliga uppgifter som redovisats i pressmeddelandet den 31 juli 2009 och ifrågasatts, styrktes skriftligen i natt svensk tid för Aktietorgets ledning av en betydelsefull person på konfidentiell basis."

Men enligt Aktietorget utgjorde det styrkandet ett mejl från en person i branschen som "hört" att Fanning lagt ett bud, skriver E24.

Under torsdagen vid GGF:s extrainsatta bolagsstämma drev Hans Pandeya igenom Pirate Bay-affären.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela