Ghezali bar på 300 000 kronor

Nya uppgifter: De misstänkta svenska terroristerna greps med cirka 300 000 kronor och bärbara datorer.


Mehdi Ghezali, mer känd som Kubasvensken, är gripen - igen. Misstänkt för terrorbrott. Även denna gång greps han i Pakistan. Enligt de senaste uppgifterna är han mycket tystlåten.

Han har nu flyttats från spiontjänsten ISI:s högkvarter i Islamabad till en plats några mil från huvudstaden. Där har bland annat representanter för en västlig underättelsetjänst också fått träffa honom.

Enligt källorna hade Ghezali vistats i den pakistanska provinsen Baluchistan en tid innan han färdades vidare med destination Waziristan-regionen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Enligt Ekots poliskällor ska gripandet av Ghezali gett viktig information om andra personer som är intressanta för underättelsetjänsten.

Det har också framkommit att de misstänkta terroristerna hade med sig runt 300 000 kronor och inte 70 000 som tidigare uppgivits. De skall också ha haft bärbara datorer, men inte någon litteratur.

Intervju med Ghezali (på arabiska) från februari i år. Den publicerades av det jihadistiskt inriktade al Yaqeen Media Center:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!