Polisen bildar front mot Black Scorpions

Antalet grova rån med unga inblandade eskalerar i Stockholm.


Det kriminella nätverket Black Scorpions verkar få allt större grepp om de unga i Stockholm. På kort tid har tre ungdomar gripits misstänkta för ett grovt butiksrån, och bara i år har andelen grova rån ökat med 30 procent. Därför har Söderortspolisen påbörjat en särskild insats mot gängen.

Även våld och misshandel är ett vanligt inslag i rånen.

– De är rejält brutala. Jag önskar jag kunde visa dig bilder från övervakningskameror. Det handlar oftast om skjutvapen och ibland blir det skottlossning, säger Johan Gustavsson, Söderortspolisens insatschef, till TV4.

– Det har eskalerat trots att vi jobbar förebyggande med information till butiksägarna. Nu är vi uppe i cirka 90 stycken, säger Gustavsson och syftar på ökningen av antalet rån.

Black Scorpions, som är ett kriminellt nätverk för ungdomar i åldern 15-20 år, har siktats i Stockholm. Ungdomar går runt med gängtröjor på gatorna och polisen misstänker ett samröre med det kriminella gänget Black Cobra.

– De har börjat synas här, men vi försöker med krafttag kartlägga dem och hindra att de etablerar sig här, säger Johan Gustavsson till TV4.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!