Katter förgiftas i Malmö

Vilda katter dör som flugor i Malmö. Någon förgiftar dem.


Antalet förvildade katter minskar drastiskt i Malmö. Myndigheterna misstänker att en katthatare förgiftat dem.

– Folk tar saken i egna händer. Jag misstänker att det handlar om glykol i en del fall, säger Lennarth Blomquist, skyddsjaktschef i Malmö till Metro.

I området Rosenvång i Malmö har ett 30-tal döda katter hittats de senaste månaderna.

– Ofta syns det inte på dem att de mår dåligt förrän de inre organen lägger av. Det är ingen vacker död, säger Eva Latos, styrelseledamot i föreningen Skånekatten.

En prejudicerande dom i länsrätten säger att de kommunala kattjägarna måste söka tillstånd i förväg innan de får avliva ett djur. Det medför att kommunen inte hinner hålla det vilda kattbeståndet i schack. Det gör att katthatarna tar lagen i egna händer.

– Jag tycker inte om det alls. Jag tycker inte att man ska göra så mot djur eftersom de lider i onödan, säger Lennart Blomquist till Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA: Nya Iran-sanktioner att vänta

Migrationsverket begär mer till förvarsplatser

Migrationsverket når inte regeringens mål om 1 000 förvarsplatser för personer som ska återföras till utlandet. Myndigheten anser att de behöver mer pengar för att klara av uppdraget.

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

2 timmar sedan
I en ny undersökning av Verian, tidigare Kantar Sifo, på uppdrag av Bankomat​ kan man nu se att rekordmånga svenskar vill ha kvar möjligheten till kontantbetalningar även i framtiden.

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

3 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

3 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

3 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.