S-topp till angrepp mot Anna Anka

- 17/09/2009, 16:37 -

Nalin Pekgul kritisk till glorifiering av hemmafruidealet i Svenska Hollywoodfruar.

Hollywoodfrun Anna Anka, som har väckt stor uppståndelse med TV3-satsningen Svenska Hollywoodfruar, står i den politiska skottgluggen. S-kvinnors ordförande Nalin Pekgul anklagar Anka för att glorifiera hemmafrulivet.

– Redan i somras så skrev jag en artikel om hemmafruidealet, eftersom jag känt att det är på väg tillbaka. Och när jag sedan läste det Anna Anka skrivit så var det på något sätt droppen. Folk får välja helt fritt hur de vill leva, men att förhärliga det där livet är provocerande, säger Nalin Pekgul till TV4.

Dessutom tycker hon att de allt mer populära mat- och heminredningsprogrammen är problematiska för samhället.

– Jag blir alltid orolig när jag ser ett vackert hem i de här programmen. De förutsätter ju endera anställd städerska eller en hemmafru. Allting ska vara så otroligt avancerat. Det ska vara så många rätter och så många tallrikar, då måste någon ta hand om det, säger Pekgul.

Hon ser en trend där Sverige är på väg tillbaka mot hemmafruidealet.

– Jag tycker mig märka det på många unga svenska tjejer, det pratas så mycket om hur villor ska fixas och hur fint hemmet måste vara. Jag är också en person som tycker om att laga mycket mat hemma, men måste man prata så mycket om det hela tiden? Det blir så avancerat och tar så mycket plats, säger Nalin Pekgul till TV4.

Skrivet av: