Mördade pokerprofilen skulle vittna

Polisen bekräftar att Andreas Oscarsson skulle vittna i en rättegång om utpressning.


Andreas Oscarsson, den pokerprofil som mördades i Trollhättan i början av augusti skulle vittna i en rättegång om utpressning. Det är polisens hetaste spår i mordgåtan.

– Det är ett av de spår vi har och som vi tittar ordentligt på. Det har snarare stärkts än bleknat, säger Thord Haraldsson kriminalkommissarie på Länskriminalen till TV4 Väst.

Thord Haraldsson har tidigare sagt att mordet på Oscarsson varit planerad.

– Vi vet att han hade mött flera affärskontakter under besöket i Sverige, säger Thord Haraldsson till GT.

– Men det är ingen slump att han mördats nu när han var i Sverige, säger Haraldsson till GT.

Rättegången Oscarsson var kallad till ska hållas i Attunda tingsrätt i november och enligt TV4 gäller målet försök till grov utpressning mot en 56-åring som Oscarsson haft en affärsrelation med.

En 44-åring är åtalad för att ha krävt 56-åringen på 14 miljoner kronor. Oscarsson ska ha fått motta dödshot i samma veva. Förundersökningen är ännu sekretessbelagd.

Det är för övrigt inte första gången 56-åringen är inblandad i liknande händelser. För två år sedan sköts han i benet av en 18-åring. Denne dömdes till två års fängelse.

Oscarsson, som var bosatt i New York, mördades när han var på besök i sitt föräldrahem. Hans egna föräldrar hittade hans döda kropp och det troliga är att hans tvåårige son bevittnade dödsskjutningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!