Pappan dog - körde i kapp med barn i bilen

- 20/09/2009, 10:11 -

Två bekanta män vansinneskörde på E18 i går kväll.

STOCKHOLM. En vansinneskörning slutade i brutal tragedi. I går kväll körde två lyxbilar i kapp på E18 norr om Stockholm. I en av bilarna, en roströd Porsche, satt en 35-årig man. I den andra, en silvergrå BMW, färdades en 45-årig småbarnspappa med sina två små barn i baksätet. Enligt vittnen höll bilarna mycket hög hastighet.

– De har blivit omkörda av bilarna och säger att de höll mycket hög hastighet, säger Fredrik Ladenstedt vid polisen, enligt Expressen.

Vid avfarten till Bro tappade 45-åringen plötsligt kontrollen över sin bil och körde in i den Porsche som han tävlade mot. Bilen snurrade runt och mannen slungades ut på ett fält,

– Den andra bilen blev stående i vägbanan. Pappan flög ut genom rutan och blev liggande utanför bilen, säger Fredrik Ladenstedt.

Småbarnspappan omkom direkt. Hans två små barn klarade sig med lindriga skador och fördes till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Även den 35-årige mannen klarade sig med lindriga skador.

– Han kunde kliva ur sin bil själv, men han var mycket chockad. Han säger att det inte alls gick så fort som vittnen uppgett och att han blev påkörd bakifrån, säger Fredrik Ladenstedt till Expressen.

Båda bilarna har nu tagits i beslag och polisen har inlett en teknisk undersökning av fordonen.

Skrivet av: