Fascister planerade attack mot svensk ambassad

- 22/09/2009, 15:59 -

"Det hade kunnat bli väldigt våldsamt."

SERBIEN. I dag uppger flera serbiska medier att högerextremister planerade en attack mot svenska ambassaden i Belgrad i söndags.

Den svenska ambassadören i Belgrad höll nämligen en mottagning i anslutning till den inställda Prideparaden i Belgrad. Mottagningen var dock inte offentlig. Endast personal på ambassaden, deras gäster och polisen visste om att mottagningen skulle hållas.

Enligt Makthavare.se, som varit på plats i Belgrad, säger Belgrad Pride-organisatörerna att det troligtvis är polisen som läckt till fascisterna.

–Jag kommer att prata med inrikesministerns kabinettssekreterare nu i eftermiddag, säger Krister Bringéus, Sveriges ambassadör i Belgrad, till Makthavare.se.

–Det har varit väldigt mycket poliser här nu runt residenset och ambassaden sedan detta avslöjades. Jag har ingen anledning att ifrågasätta att de var rejält nervösa för säkerheten, det hade kunnat bli väldigt våldsamt. Inrikesministern har sagt att ambassaden var hotad och det har varit omfattande underrättelsetjänst som pågått för att hindra attacken.

Skrivet av: