Vi minns skandalkanalen TV4

Nyheter24 listar skandalkanalen TV4:s största rättsrötor och publicistiska kriser.


Skandalkanalen TV4 är på nytt i blåsväder sedan en tidigare medarbetare är misstänkt för att ha kört helikoptern vid det uppmärksammade värdedepårånet i Västberga. Rättsjournalisten Dick Sundevall har vittnat om en "osund personalkultur" där TV4-ledningen anses se kriminella kopplingar till bolaget som bagateller.

Reporter skyldig till mutbrott, 2007

Den prisade TV4-journalisten Trond Sefastsson stängdes av, och fick senare sparken av TV4-ledningen efter att han gjort sig skyldig till mutbrott och bokföringsbrott. Han dömdes till villkorlig dom i två år samt till 60 dagsböter 200 kronor.

Sefastsson tog emot 406 000 kronor av sonen till en narkotikadömd man för att uppmärksamma hans fall, medan Sefastsson hävdat att han tog emot pengarna i egenskap av jurist.

Schenströmaffären med Anders Pihlblad, 2007

TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad sattes i karantän efter att han pussats och varit ute på krogen med Fredrik Reinfeldts dåvarande statssekreterare Ulrica Schenström, som fick sparken.

Notan slutade på 1 145 kronor och båda hade druckit flera glas vin. Schenström, som ingick i jouren som hade krisberedskap den kvällen, beskrevs som "glad i hatten" och var för påverkad för att kunna klara av sitt jobb. Polisen gjorde husrannsakan på TV4 i Stockholm.

Hedmanaffären, 2009

Expertkommentatorn Magnus Hedman dömdes till 30 dagsböter 180 kronor för dopningsbrott den 1 september 2009. Polisen ertappade honom med spår av dopningpreparatet Stanozolol i Hedmans blod samt med 55 tabletter av samma medel i ett par byxor i bilen. Efter den fällande domen fick han sparken av TV4. Kanalen fick kritik för att den inte tidigare tagit grepp om problemen.

Sportreporter misshandlade flickvän, 2008

En av TV4 Sportens mest framträdande reportrar dömdes till villkorlig dom och samhällstjänst efter att ha misshandlat sin dåvarande flickvän 2003. Hennes huvud dunkades mot golvet vid upprepade tillfällen. Med risk för att sportreportern skulle förlora sitt jobb på TV4 vågade hon inte anmäla expojkvännen först. Sportreportern jobbar fortfarande kvar på skandalkanalen.

Medarbetare misstänkt för helikopterrånet i Västberga, 2009

Den person som körde helikoptern vid det spektakulära värdedepårånet i Västberga misstänks vara en 34-årig pilot som jobbat på uppdrag av TV4. Han har bland annat jobbat med storsatsningar som Expedition: Robinson, Kändisdjungeln och Faddergalan.

Reporter tystad av TV4-ledningen, 2009

Jonas Gummesson, ansvarig utgivare och vän till författaren Liza Marklund, stoppade två inslag från reportern Annika Widebeck som var kritiska mot Marklunds ifrågasatta bok Gömda. Gummesson hade tidigare lånat Marklunds hus i Spanien, men menade att han inte stod i "tacksamhetsskuld". Reportern Annika Widebeck vittnade om att det fanns en förtroendekris mellan hela redaktionen, inklusive desken, och Gummesson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.