Gripne 34-åringen är kändispilot

Har bland annat jobbat med två av Sveriges mest kända teveproduktioner.


STOCKHOLM. I dag greps flera personer misstänka för inblandning i det stora helikopterrånet mot G4S värdedepå i Västberga.

Nu kan Nyheter24 avslöja att en av de gripna är en känd 34-årig pilot från norra Stockholm som bland annat jobbat med flera av Sveriges absolut mest kända teveproduktioner. Han ska bland annat ha jobbat med Expedition Robinson och Faddergalan i TV4. För bara någon vecka sedan kom han hem från Malaysia där han arbetat med storsatsningen Kändisdjungeln. Han var på väg till Spanien när han greps av insatsstyrkan på Arlanda.

En källa inifrån branschen berättar för Nyheter24 att den gripne piloten också tidigare genomfört vilda flygningar. Nästan lika fräcka och vågade som den under rånet mot G4S under onsdagsmorgonen.

– När han var sen till ett jobb för SVT för fyra, fem år sedan tog han helikoptern till jobbet. Där landade han på militärt skyddsområde. Vakterna upptäckte helikoptern först efter 30 minuter, säger källan till Nyheter24.

Det är inte första gången 34-åringen, som har helikoptercertifikat, är misstänkt för brott. I augusti dömdes han för ringa narkotikabrott av Stockholms tingsrätt och fick 110 dagsböter.

– Det är ingen som blir förvånad, säger källan till Nyheter24.

Nyheter24 har också talat med en tidigare kollega till den misstänkte 34-åringen. För ett par timmar sedan fick han veta att den anhållne var samma person som han arbetat med i ett gemensamt projekt.

– Självklart var det en chock precis som för alla andra som fick höra det, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är förvånande att han har gripits.

I övrigt vill han inte uttala sig om den misstänkte piloten.

Polisen slog till mot 34-åringens hem i Roslagen under söndagseftermiddagen och beslagtog över 15 påsar med bevismaterial, däribland hårddiskar och privata papper. Piloten uppges även ha arbetat för det helikopterföretag där rånhelikoptern blev stulen.

Enligt Expressen har pilotens höga ställning gett honom tillgång till toppolitiker som bland andra Fredrik Reinfeldt. Tidningen har hittat ett foto där piloten och statsministern träffas på statsrådsberedningen.

Kändisadvokaten Leif Silbersky har tagit på sig uppdraget att försvara den 34-årige piloten som även sitter med i flera bolagsstyrelser.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.