TV4-profil döms för kvinnomisshandel

Flickvännen släpades ut i hallen och fick huvudet dunkat mot golvet flera gånger.


TV4-profilen får byta direktsändningarna mot att kratta löv. Efter att ha slagit sin gravida flickvän i ansiktet och dunkat hennes huvud i golvet, kommer nu straffet. Hovrätten dömer honom för misshandel och straffar honom med villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Han ska även betala tillbaka rättegångskostnader till staten.

Allt började 2003 då TV4-medarbetaren ska ha misshandlat sin flickvän. Det var när hon diskade som han slet tag i hennes lugg och släpade ut henne i hallen. Där slog han henne i ansiktet och dunkade hennes huvud mot golvet mellan fyra till fem gånger. I ren desperation, eftersom han inte ville att hon skulle föda barnet, kastade han in henne i en garderobsdörr och tryckte ett knä i hennes mage.

Flickvännen var då gravid i femte månaden och fick både blåmärken och kraftiga svullnader på armarna. Hon fördes då snabbt till sjukhus för läkarundersökning. Trots reporterns våldsamma ansträngningar födde flickvännen senare barnet.

Det har varit flera rättsturer. Redan 2003 dömdes han för misshandel med samma påföljder. Efter överklagan till Högsta domstolen återvisades målet till hovrätten efter att Riksåklagaren justerat gärningsbeskrivningens datum för den aktuella misshandeln.

TV4-profilen har varit med och lett flera stora produktioner för kanalen under många år. Vad som händer med honom nu är oklart. TV4 lägger nämligen locket på. Företagets kommunkationsdirektär Gunnar Gidefeldt visste inte ens om att domen fallit.

– Men vi kommenterar aldrig personalärenden. Det är en sak som vi tar internt med honom, säger han till Dagens Media.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Kalmar

idag 01:09
"Man i 18-årsåldern misstänks för rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om skadegörelse, Växjö

idag 01:04
"Polis beordras till Lammhult med anledning av en misstänkt skadegörelse.", skriver polisen på sin hemsida.