Även den 34-årige kändispiloten häktas

Häktas på sannolika skäl misstänkt för rånet mot värdedepån i Västberga förra veckan.


I dag inleddes och avslutades häktningsförhandlingarna mot de två av de anhållna männen som misstänks för rånet mot G4S värdedepå i Västberga för en vecka sedan.

Först häktades 38-åringen och näst ut i dag i Stockholms tingsrätt var den 34-årige kändispiloten som bland annat jobbat för TV4 med teveprogrammen Idol och Robinson.

Till skillnad från den redan häktade 38-åringen hölls 34-åringens förhandlingar bakom lyckta dörrar. Men en kort stund efter att rättssalen tömts kom beskedet att även 34-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt rån.

– Jag hade hoppats att ni hade varit med på häktningsförhandlingarna så att ni skulle ha fått se hur lätt det är att bli häktad i Sverige i dag, sade 34-åringens advokat efter beslutet.

Den välkände piloten såg bedrövad ut och fick stöd av sin advokat Leif Silbersky.

– Han förnekar i sten det här och han är mycket besviken. Tyvärr har jag yppandeförbud och kan inte berätta mer, sa Silbersky efteråt.

Silbersky tror att pressen på polisen är ohälsosam för samhället.

– De släpper personer på fri fot men säger samtidigt att de fortfarande är misstänkta. Det strider mot alla principer. Är de misstänkta ska de ställas inför en häktningsdomare som får avgöra om bevisen håller. Nu är de släppta fortfarande befläckade. Dessutom så säger de ju öppet att de fortfarande jagar andra människor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!