Vittne kände igen helikopterpiloten

- 01/10/2009, 12:47 -

"Jag kände igen helikoptern och såg direkt att det var han", säger vittnet.

Bara minuter efter att de första tevebilderna från helikopterrånet i Västberga visades fick polisen tips om den 34-årige piloten som nu sitter häktad.

– Jag kände igen helikoptern och såg direkt att det var han som flög. Flygstilen bar hans signatur. Han flyger på ett speciellt sätt, lite ryckigt liksom, säger en man som Norrtelje Tidning har pratat med.

Mannen har genom sitt arbete vid flera tillfällen sett den nu häktade helikopterpiloten visa upp sina flygkunskaper. Han har även åkt med som passagerare och menar att piloten ska vara mycket skicklig, men samtidigt något våghalsig.

– Han kör som en galning. Men han kan manövrera helikoptern hur han vill, hovra länge på samma plats och landa på en femöring. Utifrån det jag såg av hur helikoptern gick upp och ner vid taket på värdedepån kan det inte vara någon annan än han, säger mannen som ringde in sitt tips till polisen redan 06.15 i onsdags morse. Alltså mindre än en timme efter att rånet genomförts mot G4S värdedepå i Västberga.

– Jag gav polisen alla uppgifter och sa åt dem att skicka alla trupper norrut mot Norrtälje, säger tipsaren till Norrtelje Tidning.

Den 34-årige piloten häktades i går i Stockholms tingsrätt.

Skrivet av: