Rödgröna bråkar om EU-kommissionär

- 05/10/2009, 09:30 -

Regeringen har inte kallat oppositionen till överläggningar om vem som ska bli Sveriges EU-kommissionär. Det retar de rödgröna.

Regeringen vill inte diskutera vem som kommer att knipa den åtråvärda posten som Sveriges nya EU-kommissionär och nu kräver den rödgröna alliansen ett möte.

– Det har vi bett om länge, precis som Reinfeldt gjorde när han var oppositionsledare så hade jag hoppats att han dragit lärdom av hur viktigt han tyckte att det var då, säger socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin till Expressen.

Men folkpartiledaren och utbildningsministern Jan Björklund tycker att Sahlin gott kan lugna ner sig lite.

– Mona kan nog lugna ned sig. Än så länge vet vi inte vilket fördrag som gäller och det kan dröja ett par veckor till. Vi har lovat ett samråd med oppositionspartierna och det kommer att ske men det blir först när det finns nåt att diskutera, säger han till Expressen.

Flera socialdemokrater i EU-utskottet har ställt sig frågande till partimedlemmen Thomas Bodströms förslag på Sveriges nya EU-kommissionär.

i Ekots lördagsintervju uppgav Bodström att han kunde tänka sig moderaten och biståndsministern Gunilla Carlsson som kommissionär, enligt Sveriges Radio.

Han förklarade sitt uttalande med att säga att det var rimligt med en borgerlig kommissionär om Margot Wallström, (s), skulle bli EU:s utrikesminister.

Skrivet av: