Tisdag 21 Sep
Stockholm

50-åringens häktningstid förlängs

Trots obduktion är man osäker på vad som orsakat våldet mot huvudet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MÄNTYVAARA. I dagens presskonferens försökte man få ett svar på "varför" det hände. Och det är också en pusselbit som saknas sa kammaråklagare Ulrika Schönbeck. Men där handlar det mer om allmänintresse och för de anhöriga och för att förstå. Frågan är dock oviktig när det gäller det kommande åtalet.

Kort berättade Schönbeck att man under utredningen topsat 20-30 personer för att samla dna. Hon sa också att inga fynd hade gjorts vid majbrasan i utkanten av Mäntyvaara.

Nu ska uppgifter från cirka 1 000 förhör analyseras. Spaningsledningen väntar också på fler analyser från SKL, något som de inte vill gå in på. Eftersom analysproverna från SKL kräver tid kommer man att begära förlängd häktningstid.

Schönbeck sa att hon fortfarande in fått något svar från rättsläkarna varifrån man tror att det kraftiga våldet mot huvudet kommit. Hon säger att det ännu inte går att säga om 50-åringens version, att hon fallit mot dragkroken, stämmer.

Det finns också skillnader i mannens berättelse mot vad som framkommit. Men Schönbeck vill inte berätta eller analysera vad det kan innebära. Man har ännu inte hittat mordvapnet.

Polisen misstänker inte längre att 50-åringen skyddar en annan person.

– Det finns inget som framkommit i utredningen som tyder på att någon annan är delaktig, sa Schönbeck.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela