Värderån mot Vikingterminalen i Stockholm

Skottlossning mellan polis och rånare. Två rånare har gripits.


Flera personer rånade i dag ett kontor i Vikingterminalen i Stockholm.

Enligt vittnen ska minst två svartklädda maskerade män beväpnade med pistol och kofot ha slagit till mot Vikingterminalen vid 17.20-tiden. De ska ha kört en bil genom rutan till kontoret.

– Jag märkte att folk började springa, sen såg jag en maskerad person kasta något mot glaset på incheckningsdisken, säger vittnet Alexander, 23, från Stockholm till Expressen.

Rånarna sägs ha flytt i en svart Subaru.

Det ska sedan ha utbrutit skottlossning mellan polisen och rånarna vid postterminalen i Tomteboda efter en biljakt genom stora delar av Stockholm.

Efter en stor polisjakt kunde rånarna lokaliseras.

En av rånarna har nu gripits i Örnsberg sedan denne trängt sig in i ett hus på Blommensbergsvägen. Gripandet gick lugnt till.

– Det varit en massa poliser utanför fönstret. Det är avspärrat utanför och helikoptern far fortfarande omkring, säger ett vittne till SVD.

– Sedan såg jag utanför hur de tog en av rånarna, de hade handfängsel på honom, jag såg honom bakifrån, han hade vit t-shirt med vit luva på sig, en ung kille.

Även den andre rånaren har gripits, men vid Vinterviksvägen. Dessutom har man hittat rånbytet.

– Man har hittat en påse med pengar i en skugsdunge, när platsen där bilen anträffades, säger Christina Johansson till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!