Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hotellrånare har häktats

- 08/11/2008, 02:35 -

Den misstänkte hotellrånaren i Borås kommer att begäras häktad.

En 37-årig göteborgare, den så kallade hotellrånaren, har häktats. Mannen är misstänkt för bland annat för rånet mot Hotell city i Borås i lördags kväll.

– Huruvida han har något att göra med rånen i Göteborg är ingenting jag vill kommentera nu, säger kammaråklagare Mats Ljungqvist i Borås till Borås Tidning på nätet.

Men han bekräftar att den anhållne 37-åringen misstänks för tillgreppsbrott i Göteborg, och det innebär stöld eller rån i någon form. Under knivhot tvingades då en kvinna att lämna ifrån sig sin bil i ett parkeringshus i Majorna. Kvinnan följde då efter i en kamrats bil och ledde polisen till mannen, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

I lördags kväll rånades hotell City i Borås. Bytet blev 4 000 kronor. Förra veckan rånades också de två Göteborgshotellen Flora och Eggers. Både i Borås och Göteborg var rånaren maskerad och beväpnad med något som verkade vara en pistol. Det fanns också likheter i signalementen, rapporterar TT.

Skrivet av: