Sd: Muslimer det största hotet

- 19/10/2009, 09:20 -

" Det här är samma typ av propaganda som den nazistiska antisemitismen."

Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, publicerade under måndagsmorgonen en debattartikel på Aftonbladet där han pekar ut muslimer som det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget.

–Det här är samma typ av propaganda som den nazistiska antisemitismen, säger Jan Hjärpe, professor i islamologi till Aftonbladet.

Åkesson skriver bland annat i artikeln att det finns ett tiotal muslimska terrororganisationer i Sverige och att muslimska män är överrepresenterade bland förövarna för våldtäkter i Sverige.

Det här tycker Åkesson:

1: Islam är en våldsreligion.

Åkesson hävdar att islam saknar ett allmänmänskligt kärleksbudskap, vilket enligt honom gjort att islam och den muslimska världen avvisat upplysningen och humanismen.

Men Parvez Mansoor, muslimsk debattör i Sverige och före detta ordförande i Sveriges muslimska råd, hävdar i en artikel från 2001 att våld är förkastligt inom muslimsk synpunkt.

–Under inga omständigheter får våld användas av den enkilde. Det är helt fel att ta saken i egna händer. Terroristdåd är i högsta grad oislamiskt, säger han, enligt Miljonmagasinet.

Och riksdagsledamoten Hillevi Larsson (s) skriver i sin blogg att de som sprider myter om muslimer i själva verket är de som utgör det kriminella hotet mot Sverige:

"Nu visar det sig att hotet kanske finns närmre oss än vi trodde. Samma grupperingar (högerextremister) som sprider myten om de onda muslimerna, verkar nu själva planera terrordåd i Sverige", skriver hon i sin blogg.

2: Den muslimska massinvandringen.

Muslimer som kommer till Sverige och de höga födelsetalen bland muslimer är ett hot mot det svenska samhället, menar sverigedemokraterna.

Kent Ekeroth, sverigedemokraternas internationella sekreterare:

– Alla kulturer är inte lika mycket värda, säger han, enligt Expo.

3: Rotlösheten.

Rotlösheten bland unga får många att söka sig till islam, vilket enligt Åkesson har lett till en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

Enligt partisekreteraren Ekeroth är det enda sättet att stoppa islamiseringen att begränsa invandringen.

Åkesson har tidigare jämfört islam med nazismen och kommunismen.

–Islam är inte bara en religion utan fungerar i många fall också som en antidemokratisk ideologi, som i flera avseenden är jämförbar med nazismen och kommunismen. Alla muslimer är givetvis inte terrorister, men däremot tycks de flesta terrorister vara muslimer och det borde stämma till eftertanke bland dem som okritiskt lovordar den muslimska expansionen i Sverige, säger partiledaren i ett pressmeddelande från partiet.

Professor Jan Hjärpe menar att partiledarens debattartikel i Aftonbladet till stor del bygger på lögner och att det är ren lögn att påstå att det finns tio muslimska terrororganisationer i Sverige.

Skrivet av: