Skickade hotbrev från fängelset till offer

- 20/10/2009, 07:52 -

29-årig dömd kvinnomisshandlare åtalas efter att ha skickat hotfulla brev till exsambon.

GÖTEBORG. Kriminalvården har inga rutiner för att stoppa dömda kvinnomisshandlare att kontakta och hota sina brottsoffer. En man, som avtjänar straff för misshandel av sin exsambo, åtalas för att ha skickat hotfulla brev till henne.

Bara fyra veckor efter att kvinnan uppträtt i rätten tillsammans med mannen fick hon ett hotfullt brev på flera sidor:

"Tror du på fullaste allvar att polis och kvinnohem, åklagare och så vidare ska gömma dig för resten av livet? Jag ska leta rätt på dig. believe me", skrev mannen från cellen på häktet i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Några dagar senare kom ett vykort med en handskriven hälsning från mc-klubben Solidos som står Bandidos nära. Där skev 29-åringen att han hoppades att kvinnan "njuter av skadeståndet".

Det spelade ingen roll om kvinnan fått besöksförbud utfärdat mot mannen, och att han flyttats till Tidaholmsanstalten. Vidare fortsatte mannen att skicka brev till kvinnan och sökte kontakt.

– Han har inget att göra på utsidan, han har inget att förlora, så han kommer lägga ner all sin kraft på att hitta mig, sa kvinnan i förhör, enligt Göteborgs-Posten.

I dagsläget finns inga rutiner för att hindra intagna från att kontakta sina offer - inte ens de somär förbjudna att kontakta offren efter beslut från åklagare.

– Om ansvarskännande personal uppmärksammar det här så är det bra, men det finns inga generella rutiner vad jag vet. Det är rätt svårt att hålla ordning på sånt, det skickas ut tusentals brev från våra anstalter, säger Christer Isaksson, Kriminalvårdens säkerhetschef, till Göteborgs-Posten.

Under måndagen häktades 29-åringen vid Göteborgs tingsrätt för överträdelse av besöksförbud och olaga hot. Han nekar till brott.

Skrivet av: