Skickade hotbrev från fängelset till offer

29-årig dömd kvinnomisshandlare åtalas efter att ha skickat hotfulla brev till exsambon.


GÖTEBORG. Kriminalvården har inga rutiner för att stoppa dömda kvinnomisshandlare att kontakta och hota sina brottsoffer. En man, som avtjänar straff för misshandel av sin exsambo, åtalas för att ha skickat hotfulla brev till henne.

Bara fyra veckor efter att kvinnan uppträtt i rätten tillsammans med mannen fick hon ett hotfullt brev på flera sidor:

"Tror du på fullaste allvar att polis och kvinnohem, åklagare och så vidare ska gömma dig för resten av livet? Jag ska leta rätt på dig. believe me", skrev mannen från cellen på häktet i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Några dagar senare kom ett vykort med en handskriven hälsning från mc-klubben Solidos som står Bandidos nära. Där skev 29-åringen att han hoppades att kvinnan "njuter av skadeståndet".

Det spelade ingen roll om kvinnan fått besöksförbud utfärdat mot mannen, och att han flyttats till Tidaholmsanstalten. Vidare fortsatte mannen att skicka brev till kvinnan och sökte kontakt.

– Han har inget att göra på utsidan, han har inget att förlora, så han kommer lägga ner all sin kraft på att hitta mig, sa kvinnan i förhör, enligt Göteborgs-Posten.

I dagsläget finns inga rutiner för att hindra intagna från att kontakta sina offer - inte ens de somär förbjudna att kontakta offren efter beslut från åklagare.

– Om ansvarskännande personal uppmärksammar det här så är det bra, men det finns inga generella rutiner vad jag vet. Det är rätt svårt att hålla ordning på sånt, det skickas ut tusentals brev från våra anstalter, säger Christer Isaksson, Kriminalvårdens säkerhetschef, till Göteborgs-Posten.

Under måndagen häktades 29-åringen vid Göteborgs tingsrätt för överträdelse av besöksförbud och olaga hot. Han nekar till brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.