"Jag sparkade på hennes huvud"

17-åringen ger sin version av vad som hände under mordnatten i Sparsör.


BORÅS. Det var i början av augusti i år som en 16-årig flicka hittades mördad i ett buskage i Sparsör, Borås.

, men hon kom aldrig hem igen.

Kort efter att kroppen hittats . Han ska ha varit nära vän med offret.

17-åringen står nu åtalad för mord och grov våldtäkt. Han har i nuläget erkänt grov misshandel och vållande till annans död.

Enligt vice chefsåklagare Daniel Edsbagges sparkade 17-åringen flickan i huvudet och slog mot hennes ansikte tills hon förlorade medvetandet. Därefter slet han av 16-åringens kläder och våldtog henne.

Sedan släpade han kroppen till en bäck där hon lades med ansiktet under vattnet. Obduktionsrapporten visade att dödsorsaken var drunkning och kvävning.

I nya polisförhör ger han nu sin version om vad som egentligen hände den där sommarnatten. Enligt 17-åringen sa flickan något som fick honom att bli arg och han slog därför till henne. Men sedan slog han henne igen.

– Jag tänkte att jag måste få henne att glömma att jag slagit henne, så jag tog och sparkade på hennes huvud och slog det. Så tog jag och släpade upp henne vid sidan så att ingen skulle se mig, säger pojken i förhör, enligt Borås Tidning.

– Hon var helt lealös, jag hörde inga ljud eller andetag. Jag fick panik och fattade inte vad jag skulle göra, så jag tog och började slita av henne kläderna. Jag tänkte elda upp dom och ta bort mitt DNA, tillägger 17-åringen, enligt Borås Tidning.

17-åringen våldtog flickan, men säger att han slutade snabbt när han insåg vad han höll på med. I stället välte han ner henne i en bäck – och gick hem.

– Jag drog och släpade henne mot bäcken och pötte i henne och täckte med grenar och så. Så kollade jag hur stället såg ut och sen gick jag hem, säger 17-åringen, enligt .

17-åringen har också åtalats för ringa narkotikabrott, eftersom rester av hasch hittades i hans urin.

Utredningen fortsätter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.