Värdetransportrån i Göteborg

Maskerad man söks med polishelikopter och hundpatruller.


GÖTEBORG. En värdetransport rånades under måndagsmorgonen av en maskerad man i centrala Göteborg. Polisen söker efter mannen med polishelikopter och hundpatruller. Sahlgrensgatan, mellan Vallgraven och Pedagogen är avspärrad.

– En väktare har blivit frånryckt sin väska och hotad med ett pistolliknande föremål, säger Thomas Fuxborg på Göteborgspolisen till <a href=""http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6090501.ab""target="_blank">Aftonbladet.

Enligt <a href=""http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.245576-vardetransport-ranad-i-city""target="_blank">Göteborgs-Posten ska vittnen ha sett hur en misstänkt man kastade ett eller flera föremål i kanalen. Efter klockan nio kunde polisens tekniker bärga en brandmannayxa, två blå kofötter samt något som kan vara överdelen av en revolver, ur vattnet.

Den mörkklädde mannen slog till när värdetransportbilen stod parkerad utanför en bank på Västra Hamngatan i Göteborg. Väktaren klarade sig oskadd, och det är oklart hur mycket pengar som rånaren fick med sig.

Polisen misstänker att han har haft minst en medhjälpare, då en stulen bil har hittats, och den undersöks av tekniker.

– Vi tror att fått hjälp att ta sig därifrån i den bilen, säger Thomas Fuxborg till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!