En gripen efter bankrån i Småland

En man har gripits efter ett bankrån i Småland. (TT)


En man har gripits misstänkt för att vara inblandad i rånet mot Swedbanks kontor i småländska Lenhovda på förmiddagen, skriver Smålandsposten på nätet. Mannen stoppades av polisen norr om Kosta, enligt uppgift till tidningen i en likadan bil som rånarna flydde i från banken.

Det var två män beväpnade med ett avsågat hagelgevär sim rånade banken. Det kom aldrig till skottlossning i lokalen där tre banktjänstemän var i tjänst och där det fanns fem kunder. Ingen skadades fysiskt.

Rånarna fick med sig pengar, men det är oklart hur mycket, enligt Kronobergspolisen. Samma bank rånades så sent som i september.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Omfattande översvämningar i östra Afrika

1 timme sedan

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

2 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

3 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.