Stockholm

Fortsatt prisfall på bostäder

Priserna på bostadsrätter och villor fortsatte falla under november. (TT)


Läs mer

Priserna på bostadsrätter och villor fortsatte falla under november.

Men nedgången blev mer blygsam än raset i oktober.

Snittpriset för en bostadsrätt i riket föll med fyra procent under november, jämfört med raset på tio procent i oktober, enligt Mäklarstatistik, som är ett samarbetsprojekt mellan Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling och Mäklarsamfundet.

I centrala Stockholm föll priserna med tre procent och med en procent i Storstockholm. Kvadratmeterpriset för en bostadsrätt i Stockholms innerstad låg i november på 44 312 kronor.

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna fallit med tio procent i centrala Stockholm och med nio procent i Storstockholm.

I centrala Göteborg och i centrala Malmö föll bostadsrättspriserna med tre respektive två procent i november. De senaste tre månaderna har priserna fallit med åtta respektive fyra procent.

Villapriserna föll med i snitt 3 procent i riket, jämfört med nedgången med 5 procent i oktober. I Storstockholm föll villapriserna med 3 procent och i Storgöteborg med 2 procent. I Malmö låg priserna stilla i november.

Trots att priserna fortsatte att falla i november har aktiviteten på bostadsmarknaden ökat och efter Riksbankens kraftiga räntesänkning kommer nu fler spekulanter på visningarna. En stor bromskloss är dock bankernas skärpta krav på bostadsköparna, enligt Mäklarstatistik.

Skrivet av:

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.