Livsfarlig polisjakt på trimmad moppe

En vild polisjakt i Karlstad får boende att rasa mot polisen.


KARLSTAD. Två ungdomar på en trimmad moppe i Dingelsundet, strax utanför Karlstad, fick polisen att se rött. Enligt vittnen tog de upp jakten på en smal grusväg i 90 kilometer i timmen.

– Ska man riskera liv för att få fast en trimmad moppe, frågar sig en av de boende i området.

– I det här fallet gjorde patrullen bedömningen att det var inom marginalen, säger trafikpolischefen Håkan Eriksson till Nya Wermlands Tidning.

De boende som beskådade biljakten ger inte mycket för Erikssons försäkran:

– Jag hörde sirenerna och öppnade dörren. Då kom det först en moped med två ungdomar på, efter dem kommer en polisbil och man fick känslan av att den flög fram. Det var vansinnesfart, som i Miami Vice, säger en av de boende i området till NWT.

I området bor många barnfamiljer. Och på den smala vägen lever man farligt vid mötande trafik. Också vid lägre hastigheter.

– Ska man riskera liv för att få fast en trimmad moppe? Visst det är ett brott, men vad är det värt att få fast den? frågar sig en av de boende.

– Jag menar att det är omöjligt att komma upp i den hastigheten där. Men det är en så smal väg och när det är mörkt och någon kör i 50 kilometer i timmen så upplevs det som väldigt fort, säger Håkan Eriksson till NWT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!