Dokusåpastjärnans pappa till Kumla

Jackie Ferm - känd från Paradise Hotel - har en ännu mer känd pappa. Rånarkungen Lars Ferm. Mer känd som Svartenbrandt. Nu ska han till Kumla efter senaste rånet.


DALARNA. 19-åriga Jackie Ferm vek först ut sig i Slitz och hoppade sedan med liv och lust in i det dekadenta livet i realitysåpan Paradise Hotel.

Allt för att - enligt egen uppgift - hämnas på pappa Lars.

Lars Ferm, 64, mer känd som Lars-Inge Svartenbrandt, har onekligen en del att stå till svars för.

Men är kanske just nu drabbad av mer akuta bekymmer än dotterns utsvävande liv. Själv har han nämligen svävat klart för en tid framöver. Nu ska han till Kumlabunkern, skriver Dalarnas Tidning.

Det är efter rånarkungens senaste tillgrepp mot Swedbank i Säter - i påskas - som han nu ska börja avtjäna sitt femåriga fängelsestraff.

Ferm har begärt att få sitta av staffet på den nya anstalten i Sala. Men fick nej. Ett av skälen sägs vara att det finns en hotbild mot honom.

Den seniore rånarkungen har en gedigen kriminell meritlista och var bland annat Sveriges interneringsfånge. Interneringsstraffet innebar att en fastställd minimitid hela tiden kunde förlängas.

Efter ett psyksammanbrott fördes Svartenbrandt, som han då hette, till Säters sjukhus på 80-talet. Så småningom blev han utskriven - med papper på att han var frisk.

Det var första gången sedan 1960-talet som Svartenbrandt var på fri fot - utan att vara på rymmen.

Sedan dess har 64-åringen dömts för ett flertal återfall och frigavs slutligen 2007 efter att ha suttit av två tredjedelar av ett sjuårigt straff för bland annat människorov och grovt rån, skriver DT.

På skärtorsdagen i år rånade han tillsammans med en vapenbroder Swedbanks bankkontor i Säter.

Lars Ferm blir fri tidigast den 13 april 2014 - med veckor kvar till sin 69-årsdag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.