Stockholm fjärde dyraste staden

Det är dyrt i Stockholm. Bara Oslo, Köpenhamn och Paris är dyrare. (TT)


Det är dyrt i Sverige.

I en jämförelse av vad konsumtionsvaror kostar i 24 storstäder hamnar Stockholm på fjärde plats. Bara Oslo, Köpenhamn och Paris är dyrare.

Billigast av de 24 är Shanghai, San Francisco och Vilnius medan städer som Rom, Bryssel och Madrid hamnar ganska nära den genomsnittliga prisnivån.

Sprit är som vanligt en vara som drar upp genomsnittet för Stockholm. Men även varor som kaffe, tamponger och blöjor är dyra i den svenska huvudstaden, uppger SVT:s Rapport som tagit del av undersökningen som utförts av företaget Pricerunner.

Big Mac är en klassisk kostnadsvariabel. Bland de undersökta städerna är hamburgaren allra dyrast i Oslo. Här hamnar Stockholm på tredje plats.

När det gäller hemelektronik kommer svensken bättre undan. En bärbar Macbook Air är förhållandevis billig i Stockholm medan den faktiskt är allra dyrast på Apples hemmaplan, i San Francisco.

Om man verkligen ska strö pengar omkring sig i Stockholm ska man åka buss. En bussbiljett kostar i undersökningen 30 kronor, jämfört med 2:28 kronor i Shanghai där det är billigast.

En liten tröst för stockholmarna kan ändå vara att staden halkat ner ett pinnhål på kostnadslistan sedan förra årets undersökning. Då blev det en tredje plats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp efter rapporter om attack

Oljepriset steg inledningsvis med 3 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till runt 90 dollar på förmiddagen.

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.