Tusentals unga utanför samhället

14 procent av stockholmarna mellan 20-25 år varken studerar eller arbetar.


I undersökningen som överlämnades till regeringen i år konstaterades att hela 14 procent av alla unga stockholmare mellan 20 och 25 år varken studerar eller arbetar. De står utanför samhället.

– Trots högkonjunkturen som rått de senaste åren har vi inte sett någon förbättring för ungdomarna. Risken är stor att läget förvärras ännu mer nu när vi går in i en lågkonjunktur, säger Sofia Johansson, pressekreterare på Ungdomsstyrelsen, enligt Stockholm City.

Veronica Palm, socialdemokratisk riskdagsledamot, anser att Stockholm stad gör alldeles för lite.

– Det här är fruktansvärt alarmerande och kan leda till att de unga tappar framtidstro, säger hon.

Ungdomsstyrelsen menar att det är alldeles för lätt för ungdomarna att trampa snett och att en förklaring till de höga siffrorna kan vara att de inte vet vart de ska vända sig.

– Man borde öppna ett vidareutvecklingscenter, där unga kan få konkreta tips om vart man ska vända sig och hur man kan gå tillväga för att få jobb, säger Arman Popal, 24-årig student från Husby, enligt Stockholm City.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.