Butikspersonal blåste beväpnad rånare

Blev frustrerad och lämnade kiosk utan byte.


FORSHAGA. Polisen drog igång en stor insats under måndagseftermiddagen sedan en knivman försökt råna Cåpa spel & café i Forshaga.

Mannen, som var maskerad med en grå luva med uppklippta hål för ögonen, klev in i butiken vid 15-tiden beväpnad med kniv. Lugnt förklarade rånaren att han ville ha pengar, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Men allt gick inte enligt planerna. Butikspersonalen aktiverade ett tyst larm och fick igång övervakningskameran och lämnade lokalen. Rånaren, som var kvar med stamgästerna, blev helt ställd. En började gå ut och han började då svära.

– Fan, skrek han, sedan försvann han, berättar ett vittne för Nya Wermlands-Tidningen.

Vid 18-tiden var rånaren fortfarande på fri fot. Polisen har haft hundpatruller ute som har sökt.

– Det är himla obehagligt, men i den här branschen är det fråga om när inte om man blir rånad. Och efter rånvågen i Karlstad tänkte vi att det nog snart sprider sig till Forshaga. Men den här verkade inte vara något proffs, bara någon i desperat behov av pengar, säger butiksägaren Catharina Johansson till Nya Wermlands-Tidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.