Måndag 20 Sep
Stockholm

Flickor som sålde 14-åring: "Hon ville"

Tonårstjejerna som sålde en förståndshandikappad 14-årig flicka till män i Malmö trodde inte de gjorde något olagligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De två tonårstjejerna, 17 och 19 år gamla, agerade hallickar åt en 14-årig förståndshandikappad flicka. De sålde henne till flera män under en fyramånadersperiod, som Nyheter24 tidigare berättat.

När rättegången inleddes på måndagen berättade de sin version av det inträffade.

Enligt den sjuttonåriga flickan tvingade de inte 14-åringen till något alls. Hon ville själv bli såld till män och bad om hjälp att fixa kunder.

– Hon sa att hon behövde pengar till en resa, säger 17-åringen enligt Sydsvenskan.

Anledningen till att tjejerna valde att hjälpa den förståndshandikappade flickan var densamma, uppger de. De var i behov av pengar.

Inblandad var också en 20-årig man. Han förnekar dock helt sin inblandning i sexhandeln men enligt de åtalade tjejerna var det han som ordnade kunderna. Sedan delade alla på pengarna. Utom den 14-åriga flicka som hade sex med männen. Hon fick inte betalt varje gång. Enligt hennes målsägarbiträde Andréas Björkman blev hon oftast utan. Eventuellt fick hon mat.

Men de åtalade tjejerna framhärdar att de inte gjort något mot flickans vilja.

– Om vi hade tvingat henne hade det varit ett stort brott. Men det var hon själv som ville, vi tvingade inte henne. Och hon hade sålt sex innan, säger nittonåringen enligt Sydsvenskan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela