Journalist i domstolsförhör om mord

Polisen misstänker att en journalist kan ha mer att berätta om ett styckmord på en 18-årig Malmökvinna 2002.


Nu kallas journalisten till bevisupptagning i Malmö tingsrätt.

– De försöker få mig att bryta mot källskyddet för att efterforska min källa. Det är obehagligt, säger journalisten till Sydsvenskan.

Kvinnan försvann i december 2002. När hennes kranium hittades av svampplockare i Bokskogen utanför Malmö hösten 2003 drog polisen i gång en mordutredning.

Journalisten bevakade inte fallet och kände inte till någonting om det, men blev uppringd av en person som lämnade uppgifter om att kvinnan mördats och vem som var gärningsmannen. Detta skedde innan kraniet hittats.

Personen ville att de här uppgifterna skulle komma fram till polisen, men vågade inte själv kontakta polisen.

Journalisten kontaktade polisen och förhördes via telefon. Men polis och åklagare tror att han kan ha mer att berätta och har gjort flera försök att få förhöra honom igen.

Att journalisten med hänvisning till källskyddet inte vill medverka mer i polisutredningen säger sig åklagare Mats Svensson inte kunna bemöta ännu.

– Jag vill veta exakt hur den invändningen formuleras och få bekräftat direkt från den personen som ska höras att den invändningen verkligen kommer innan jag bemöter det, säger han till tidningen.

/TT

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Fem anhålla för misstänkt kidnappning

Talman avgår efter hyllning till naziveteran

Anthony Rota, talman i det kanadensiska parlamentet, avgår med omedelbar verkan.

M och SD bakom nio av tio mediekritiska inlägg

Moderater och sverigedemokrater ligger bakom nio av tio kritiska Twitterinlägg mot nyhetsmedier. Det visar forskning, som kartlagt hur svenska riksdagsledamöter använder X, tidigare Twitter, rapporterar tidningen Journalisten.

Amazon stäms för konkurrensbrott

USA:s konkurrensmyndighet FTC stämmer Amazon. Näthandelsjätten anklagas för att på flera punkter ha utnyttjat sin monopolställning till att undergräva konkurrensen på marknaden.

Tierp: Polisen rapporterar om misshandel

"Man misshandlad, Tierp.", skriver polisen på sin hemsida.

Nordkorea varnar: På gränsen till kärnvapenkrig

Nordkoreas FN-ambassadör varnar för att Koreahalvön står på gränsen till ett kärnvapenkrig. Anledningen skulle vara att USA och Sydkorea skapat ett fientligt klimat.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.