Tisdag 7 Dec
Stockholm

Journalist i domstolsförhör om mord

Polisen misstänker att en journalist kan ha mer att berätta om ett styckmord på en 18-årig Malmökvinna 2002.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu kallas journalisten till bevisupptagning i Malmö tingsrätt.

– De försöker få mig att bryta mot källskyddet för att efterforska min källa. Det är obehagligt, säger journalisten till Sydsvenskan.

Kvinnan försvann i december 2002. När hennes kranium hittades av svampplockare i Bokskogen utanför Malmö hösten 2003 drog polisen i gång en mordutredning.

Journalisten bevakade inte fallet och kände inte till någonting om det, men blev uppringd av en person som lämnade uppgifter om att kvinnan mördats och vem som var gärningsmannen. Detta skedde innan kraniet hittats.

Personen ville att de här uppgifterna skulle komma fram till polisen, men vågade inte själv kontakta polisen.

Journalisten kontaktade polisen och förhördes via telefon. Men polis och åklagare tror att han kan ha mer att berätta och har gjort flera försök att få förhöra honom igen.

Att journalisten med hänvisning till källskyddet inte vill medverka mer i polisutredningen säger sig åklagare Mats Svensson inte kunna bemöta ännu.

– Jag vill veta exakt hur den invändningen formuleras och få bekräftat direkt från den personen som ska höras att den invändningen verkligen kommer innan jag bemöter det, säger han till tidningen.

/TT

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela