Lördag 19 Jun
Stockholm

Facebook vill inte veta var du bor

Facebooks grundare Mark Zuckerberg tillkännager att den sociala nätverkssajten skrotar nätverken som berättar vilket land du bor i eller vilken skola du pluggar på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Facebook har numera 300 miljoner användare över hela världen. I sin blogg beskriver grundaren Mark Zuckerberg den sanslösa resan.

Och tecknar en bild av framtiden - med flera stora förändringar.

Bland annat försvinner de så kallade nätverken som kan bestå av enskilda länder som Sverige - eller jättar som Kina och Indien - och högskolor eller större arbetsgivare.

När Facebook mestadels användes av studenter fungerade detta bra, skriver Zuckerberg på Facebookbloggen, eftersom studenter kunde tänkas vilja dela information med sina medstudenter.

– I och med att Facebook vuxit omfattar vissa regionala nätverk många miljoner medlemmar och vi har dragit slutsatsen att det här inte längre är det bästa sättet att skydda sitt privatliv på Facebook. Nästan 50 procent av användarna är medlemmar i regionala nätverk, så det är en viktig fråga för oss alla. Om vi kan bygga ett bättre system så får 100 miljoner människor större kontroll över sin information, skriver Zuckerberg.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela