1 av 2
- Foto: Privat
2 av 2
- Foto: Privat

Mördade Frida Stenbergs barn får inte fira jul med mormor

Frida, 24, mördades med slaktmask. I dag avslutas mordrättegången mot hennes tidigare sambo. Deras två barn kan se fram emot en ensam julafton.


LULEÅ. Under tisdagen ska rättegången mot Frida Stenbergs 37-årige sambo vara avslutad.

Han står åtalad för att ha mördat sin exsambo med en slaktmask den 26 augusti i år.

Mannens advokat, Thomas Bodström, har förklarat att 37-åringen erkänner mordet, men att han var psykiskt sjuk när han begick det.

Det var efter en svår vårdnadstvist som Frida mördades. Och hon skulle precis hämta sin tvåårige son när 37-åringen, med försvarets ord, "såg svart" och sköt henne i nacken med en slaktpistol.

Fridas två barn, tvååringen och en nio månaders dotter bor i en jourfamilj och får träffa mor- och farföräldrar varje vecka.

Men inte på julafton, skriver Expressens Diamant Salihu.

Då förbjuds Fridas mamma att träffa sina barnbarn.

– Jag pratade med socialen i dag och de sa att barnen inte ska få träffa någon i veckan, för att barnen har hattat hit och dit för att träffa oss en dag och farmor och farfar en annan dag, berättar Anne-Marie Stenberg för Expressen.

Socialtjänstens besked chockar mormor Anne-Marie.

– Vi fick beskedet att barnen ändå är så små att de inte vet om att det är jul. Jag sa att jag har pratat med pojken om tomte och paket, och att han visst förstår vad jul är, säger mormorn till Expressen.

Hon har redan klätt julgranen och köpt paket åt barnen samt sett till att det finns en tomte på plats.

Men från politiskt håll vill man inte lägga sig i socialtjänstens beslut.

– Vi kommenterar aldrig ett enskilt ärende, säger Eva Bergström, ordförande i socalnämnden i Luleå, till tidningen och skjuter över ansvaret på Gerd Bergman, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Luleå.

Anne-Marie kan bara hoppas på att högre makter tar sitt förnuft till fånga.

– Det är viktigt för oss att fira jul med barnen.

 


 

-

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!